Verberg snelkoppelingen

#ONGEHOORD trots

Zaterdagavond 29 juli was de ontknoping van de hoogste divisie fanfare tijdens het Wereld Muziek Concours. Het bleef lang spannend in de Rodahal te Kerkrade, immers onze vrienden van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel overrompelden twee weken eerder met hun programma 'Reverse' de jury en publiek met een score van 97,70 punten tot gevolg.

Het Gelders Fanfare Orkest (GFO) sloot de een na laatste dag van het WMC af als winnaar de dagprijs en is daarmee het beste fanfare orkest van Nederland. Orkest en chef-dirigent Erik van de Kolk wisten zowel de jury als het publiek moeiteloos te overtuigen, met een uitvoering op zeer hoog niveau. Al meteen nadat de Gelderse muzikanten en haar solisten Fenna Ograjensek en Wendy Rijken het podium van de Rodahal afkwamen, ontvingen zij talloze complimenten over de inhoud en diepgang van haar concertprogramma "ongehoord";

"Een waardevolle toevoeging van nieuw repertoire voor fanfares", "fantastische animaties achter het orkest", "wat een prachtige klank" en zelfs vanuit de pers vingen wij geluiden op dat zij erg enthousiast waren, ook over de mogelijkheid die aan het publiek werd geboden om met de Wolfgang-app onze muziek nog beter te laten begrijpen.

Met een score van 95,85 punten bleven wij Fanfare St. Caecilia Schimmert voor, en blijft de titel van WMC kampioen Fanfare voorlopig nog vier jaar in België.

Tekst; Henk (bariton)
Fotografie; Jeffry Wiesnekker