Feestje, première ONFK en gast-dirigent ...

Het Gelders Fanfare Orkest (GFO) heeft alweer een paar repetities achter de rug. Aan het einde van het afgelopen seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal muzikanten die om verschillende reden het lidmaatschap van het GFO beëindigen. Geweldig om dan op de eerste repetitie van het seizoen een heel aantal nieuwe gezichten te mogen begroeten die deel uit gaan maken van ons orkest. Top!

De komende tijd zijn wij druk met het instuderen van de diverse programma’s voor de concerten die op het programma staan. Op 12 oktober reizen we af naar Sommeldijk om het 130-jarig jubileum van de fanfare Sempre uit Middelharnis-Sommelsdijk mee te vieren. Het jubilerende orkest speelt voor de pauze onder leiding van oud-GFO-er Erik Rozendom en wij mogen het na de pauze het programma verzorgen.

In november staan er een tweetal concerten op de agenda. Wij zijn uitgenodigd om op 16 november het afsluitende concert te verzorgen van een play-in in Utrecht. Kaarten voor dit concert zijn hier te koop.

Op 29 en 30 november vind het Fanfare Repertoire Festival plaats in theater Veluvine in Nunspeet. Dat weekend staan het fanfare-orkest als cultureel erfgoed en het repertoire voor deze orkestvorm extra in de spotlights. Er zijn allerlei lezingen, fora en concerten te bezoeken. Voor ons de eervolle uitnodiging om zaterdagavond samen met de Fanfare Bereden Wapens het galaconcert te verzorgen. Tijdens dit concert worden de BUMA-Awards uitgereikt aan de componisten Thomas Doss en Jan Bosveld. Componisten waarvan werken regelmatig door het GFO zijn geprogrammeerd en zeker nu op ons programma staan.

Deze avond brengen wij de nieuwe compositie van Ed de Boer, "Via ad Venium" in premiere. Een prachtige compositie die in april 2020 het verplichte werk is tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Ook “Mantra”, de compositie die Thomas Doss kort geleden heeft geschreven in opdracht van fanfare Concordia uit Middelstum voeren wij deze avond uit.

In november staat het Gelders Fanfare Orkest onder leiding van gast-dirigent Ivan Meylemans. Onze eigen chef-dirigent Erik van de Kolk was deze concerten verhinderd en wij zijn blij en trots dat Ivan de honneurs waar wil nemen. Het GFO ziet uit naar een mooie samenwerking en hoopt u tijdens een van bovenstaande concerten te mogen begroeten!

Heb jij je al aangemeld voor de auditieronde van het #GFO op 23 november? Klik voor meer informatie op https://t.co/xwj8paFhps