Verberg snelkoppelingen

Gelders Fanfare Orkest wint innovatie award op Wereld Muziek Concours

Zondagavond 24 juli 2022 zette het Gelders Fanfare Orkest de kroon op de voorbereiding van het afgelopen jaar. In een zinderende Rodahal behaalde het orkest maar liefst 96,67 punten voor de uitvoering van het programma XPLORE!

Een muzikale ruimtereis, die – mede dankzij de lichtcompositie van Teus van der Stelt – tevens de award voor meest innovatieve en creatieve programma in de wacht sleepte.

Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel werd wederom wereldkampioen, al was de marge dit keer minimaal. Onder leiding van Ivan Meylemans wist de regerend kampioen 96,70 punten te vergaren.

Een close finish dus, waarbij het GFO de fanfare-collega’s van Fanfare St. Caecilia Schimmert, Koninklijke Stadsfanfaren Izegem en uiteraard de Kempenbloei van harte feliciteert met hun geweldige concerten en prestaties.

Voor het GFO zelf, dat vernieuwing in de fanfaremuziek hoog in het vaandel heeft staan, gold de award voor meest creatieve en innovatieve programma als een bevestiging. En tevens als stimulans om komende tijd werk te gaan maken van het FanfareLab, een nieuw initiatief, waarbij uitdagende samenwerkingen met andere cultuurvormen centraal zullen staan.

Tekst; Wilma Schreiber
Foto; Bas Quaedvlieg