Verberg snelkoppelingen

"PUUR"

Voor de zesde achtereenvolgende keer speelde het Gelders Fanfare Orkest (GFO) zaterdagavond 27 juli 2013 op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het GFO neemt al jarenlang een toonaangevende plaats in de top van de Nederlandse blaasmuziekwereld in, dankzij een stabiele kern toegewijde musici met een passie voor fanfaremuziek.

Onder de noemer "PUUR" verzorgde het GFO onder leiding van dirigent Erik van de Kolk een WMC-programma, gekenmerkt door originele composities voor fanfareorkest van Nederlandse componisten. Zuivere fanfaremuziek, gespeeld vanuit pure Passie voor Muziek!

Kenners omschrijven het orkest als "een orkest waar de speelvreugde vanaf spat" en "een geweldig orkest met alle kleurschakeringen". Het GFO werkte samen met (jazz)trompettist Eric Vloeimans, was te gast op de Nederlandse Muziekdagen. Het voerde speciaal voor het orkest geschreven composities uit van onder anderen Harrie Janssen, Marc van Delft, Alexander Comitas, Leon Vliex, Micha Hamel, Derek Bourgeois en Martin Fondse. Het GFO maakte concertreizen naar Zwitserland en Spanje (Certamen, Valencia). In 2013 viert het zijn 25-jarig jubileum.

Doelstellingen van het GFO zijn het promoten van de fanfare als orkestvorm en het bijdragen aan de ontwikkeling en vernieuwing van de fanfaremuziek. Ook dit WMC bracht het orkest een gloednieuwe compositie ten gehore brengen, namelijk "De verschrikkingen van het ijs en de duisternis" van Harrie Janssen voor fanfare-orkest en verteller.

Klik op een foto voor de vergroting