Verberg snelkoppelingen

Lees hier onze ervaringen met gehoorbescherming

Gehoorbescherming en muzikale beleving gaan moeilijk samen

Amateurmusici die intensief met hun hobby bezig zijn, lopen dezelfde risico’s als beroepsmusici. Fysieke overbelasting van spieren en pezen, mentale druk door perfectionisme en podiumangst, én last but not least gehoorbeschadiging.

Wat zijn na anderhalf jaar testen de ervaringen van het GFO?

dinsdag, juli 28, 2015 - 10:18

Gehoorbescherming en thuisstudie

Slagwerker Jan is één van de amateur-muzikanten die dagelijks professioneel met zijn gehoor bezig is. Hij is eigenaar van “de Slagwerkplaats” waar hij de toetsen van slagwerkinstrumenten stemt.

In deze GFO Beter Horen BLOG vertelt hij over zijn ervaringen met gehoorbescherming.

maandag, januari 12, 2015 - 20:12

Ervaringen tijdens het spelen

Hoorniste Marloes droeg al gehoorbescherming bij het bezoeken van popconcerten en festivals. Zij is één van de muzikanten die deelnemen aan de pilot Gehoorbescherming op Maat.

In deze GFO Beter Horen BLOG vertelt ze over haar ervaringen met gehoorbescherming tijdens repetities en optredens.

donderdag, oktober 30, 2014 - 19:40

Hoe ver is het GFO met de pilot?

Inmiddels is het Gelders Fanfare Orkest (GFO) samen met hoorspecialist Beter Horen een half jaar onderweg in de pilot met op maat gemaakte gehoorbescherming voor muzikanten.

Maaike is één van hen, zij speelt sinds enkele jaren hoorn bij het GFO en is docent muziek in het middelbaar onderwijs. Ze is één van de laatste muzikanten van de pilotgroep uit het orkest die haar gehoorbescherming van Beter Horen uitgereikt heeft gekregen.

zondag, juni 22, 2014 - 09:31

Grote verschillen tussen muzikanten

Een geselecteerde groep muzikanten van het Gelders Fanfare Orkest (GFO) oefent sinds begin dit jaar met op maat gemaakte gehoorbescherming. In dit blog volgen we enkele muzikanten uit dit toporkest met “Passie voor Muziek”.

Dit keer praten we met Bart over zijn ervaringen met deze oordoppen voor muzikanten.

donderdag, mei 22, 2014 - 23:58

Wennen aan op maat gemaakte oordoppen

Een geselecteerde groep muzikanten van het Gelders Fanfare Orkest (GFO) oefent sinds enige tijd met op maat gemaakte gehoorbescherming. In dit blog volgen we de ervaringen met gehoorbescherming van enkele muzikanten.

Deze keer vertelt Erick over zijn ervaring.

dinsdag, april 1, 2014 - 20:25

Oordoppen muziek testen

Muzikanten Roliena (bugel) en Henk (bariton) zijn vanuit het Gelders Fanfare Orkest (GFO) vanaf het eerste moment betrokken bij de samenwerking met hoorspecialist Beter Horen.

Allebei amateurmuzikanten, die naast het GFO, ook in hun eigen woonplaats bij een muziekvereniging spelen.

donderdag, februari 27, 2014 - 15:22

Gratis gehoorbescherming voor Jonge Solisten

Zaterdag 11 januari gaf het GFO haar nieuwjaarsconcert. Bijzonder was dat twee jonge solisten van nog maar 10 en 18 jaar meespeelden met het orkest. Voor beiden was dit het eerste grote publieke optreden.

zaterdag, januari 18, 2014 - 11:58

7 van de 10 muzikanten kampt met gehoorproblemen

Daarom startte 14 december 2013 een test die daar verandering in moet brengen. Ellen ten Damme en het Gelders Fanfare Orkest gaven de aftrap in de vorm van een live hoortest in het Orpheus Theater in Apeldoorn. Op het nummer ‘It’s all so quiet’ lieten ze het publiek het verschil ervaren in muziekbeleving met én zonder gehoorbescherming.

maandag, december 16, 2013 - 20:36